HULPHOND IN OPLEIDING
Welkom
Wie zijn wij........
gezins uitbreiding
update augustus 2009
Belevenissen van een hulphond
Woukje
Quincy
Gietta
Rody
Foto-s (nieuw)
Opening nieuwbouw Herpen
Training van een hulphond
Britta
Fotoboek

Link
Contact
Weblog

 De koningin(27mei 2008)

 

 

Op dinsdag 27mei werd het prachtige nieuwe pand van Stichting Hulphond geopend, in Herpen. En wel door niemand minder dan Koningin Beatrix!!

Een paar weken eerder zijn wij (Gietta en Diederika) gevraagd om mee te werken om een demonstratie te geven voor de Koningin. Een hele eer vonden wij. Voordat het zover was moesten we eerst twee keer naar Herpen, om te oefenen.

Zo konden de honden (en ook de baasjes) alvast wennen aan het nieuwe gebouw en aan elkaar. Er waren zes hondjes uitgezocht voor de demonstratie. 3 uit de groep van Gietta (Gandor, Gucci, en Gietta) en 3 jongere hondjes uit de omgeving van Herpen (Kaya, Koos en Klooney). We hadden in ieder geval 1 ding gemeen behalve dat het allemaal hulphondjes in opleiding waren, de baasjes vonden het allemaal heel erg spannend.

De eerste oefening die we moesten doen is zit is zit. De honden moesten rechts naast ons zitten (site) en blijven zitten terwijl wij weg liepen. Daarna moest de hond los een stukje mee lopen en weer gaan zitten. De baasjes liepen weer weg en de hond moest weer blijven zitten en bij de baas komen op het commando hier. Gietta deed het prima en de andere hondjes ook. Bij de tweede keer oefenen in Herpen maakte Gietta er echt een potje van dus ik was best welbang dat het niet zou lukken. Maar het ging echt prima!!! De jongere hondjes moesten voor hun baasje gaan zitten, maar bleven aan de riem. De baasjes deden een paar stapjes naar achteren en opzij en de hondjes moesten blijven zitten. Ook deze kleine pupjes deden het super, wat een aandacht voor de baasjes.

Bij de tweede oefening moesten de honden over een soort hordes lopen. Heel laag voor de kleintjes en wat hoger voor de grotere honden. Pupjes hebben nl. geen idee dat ze ook achterpoten hebben. Maar omdat onze honden hun achterpoten later veel moeten gebruiken dan hulphond is dit een goede oefening.  Wij lieten zien hoe moeilijk dit nog is voorde kleine pupjes en hoe goed de grotere honden deze oefening al kunnen.

Als laatste mochten de grote honden allemaal individueel een commando laten zien.  Gucci liet het commando UP en Get itt zien, Gandor mocht een balletje uit de mouw van zijn baasje tuggen (trekken) en Gietta mocht met het hulphonden dekje het commando dressed laten zien. (ze moet zelf haar kop door de opening van het dekje of door de lus van de riem steken). Alle drie de honden deden ook dit weer prima.

 

Als laatste mochten de kleintjes rennen door de tunnel. De trainster hield de hondjes vast, het baasje ging aan de andere kant van de tunnel staan en riep het commando hier. Alle hondjes durfden door de tunnel en kwamen keurig bij hun baasjes terug. Ondertussen hadden wij (baasjes van de grote honden) de handen vol aan de honden, zij wouden ook wel even door de tunnelen werden erg opgewonden van dit spel. Om te voorkomen dat de grote honden begonnen te blaffen moesten wij ze afleiden met voer en dat lukte gelukkig. Na deze oefening was de demonstratie voor ons afgelopen en liepen wij allemaal opgelucht naar buiten. De Koningin mocht nu nog even genieten van een demonstratie van de hulphonden die al in de aftraining zitten.

De verdere middag konden wij met onze honden rondlopen op het terrein. Genieten van een hapje en een drankje, kletsen met allerlei mensen, bezichtigen van de schitterende verblijven van de hulphonden in de aftraining. Maar ook weer met verbazing en veel respect kijken naar de hulphonden die al aan het werk zijn. Iedere keer als ik een hulphond en zijn baas zie samenwerken en zie hoe belangrijk die twee voor elkaar zijn dan krijg ik altijd weer kippenvel. Ik ben er trots op dat ik, door gastgezin te zijn, aan zoiets geweldig mag meewerken.

 

Ondertussen hebben we te horen dat de Koningin heeft genoten van de demonstratie en van onze honden. Ik moet eerlijk zeggen dat was ook duidelijk aan haar te zien. Ik ben dan ook super trots dat ik aan deze dag heb mogen mee werken. Met je hond een demonstratie geven voor de Koningin, wat een grote eer!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Omdat wij op deze dag geen fotos mochten nemen,wil ik Herpenonline.nl bedanken voor deze fotos.