HULPHOND IN OPLEIDING
Welkom
Wie zijn wij........
gezins uitbreiding
update augustus 2009
Belevenissen van een hulphond
Woukje
Quincy
Gietta
Rody
Foto-s (nieuw)
Opening nieuwbouw Herpen
Training van een hulphond
Britta
Fotoboek

Link
Contact
Weblog

Lieve Britta

 

Woensdag 14 juni 2006 kwam jij, als lief zwart knuffeltje, in ons leven. Wat waren we blij met je. Ik vergeet nooit meer het moment in Valthermont dat jij aan ons werd toevertrouwd. We waren zo onder de indruk, dat we zelfs vergeten zijn om daar foto’s van te maken.

Je was een vreselijk lief hondje en eigenlijk ben je dat ook altijd gebleven. Natuurlijk had je je ondeugende streken, maar dat hoort bij het pup zijn. Het moeilijkste was denk ik wel dat zo graag alles wou eten en daar ook erg je best voor deed. Toen je een week voor observatie was geweest, was dat ook het eerste wat we te horen kregen.Een vreselijk lieve hond,maar altijd op zoek naar eten, zal dat ooit veranderen?

We hebben ruim een jaar met elkaar opgetrokken. Een hulphond in opleiding moet zoveel mogelijk overal mee naar toe en dat hebben we gedaan. Je hebt je overal altijd prima gedragen (behalve die keer dat je op een verjaardagsfeestje een gebakje van de tafel pikte en heel snel op at!!!).

Je ging iedere dag mee naar school.Je zat dan keurig in de bench tot alle kinderen naar huis waren en daarna mocht je vrij los lopen in de klas. Meestal ging je dan liggen op mijn voeten terwijl ik in de schriftjes krullen en strepen zette of een vergadering had. De kinderen vonden je allemaal geweldig, soms mocht je mee op het plein om in de pauze op de kinderen te passen. Ook mocht je mee op schoolreisje. Met de onderbouw naar de speeltuin en met de bovenbouw naar het “Kameleondorp”. Je gedroeg je altijd keurig, het ging altijd goed.

Ook ging je  mee naar de kerk, je werd zelfs aangekondigd als nieuw lid. Met kerst mocht je zelfs mee spelen in het kerstspel. Je had zelfs een dubbelrol, eerst was je een zwerfhond en later de hond van een schaapsherder.Helaas zijn hier geen foto’s van, het was te donker om mooie foto’s te maken.

Ook zijn we naar de musical geweest. “The lion king” . Een schitterende musical, maar jij hebt er niet veel van gemerkt. Je hebt bijna de hele voorstelling geslapen. Ik had voor de zekerheid veel brokjes,botjes,speeltjes enz mee genomen,maar dat was helemaal niet nodig.

Je had hier thuis ook twee vriendjes, Rody de mopshond en Iris, ook een labrador. Met Rody kon je altijd heerlijk stoeien. Iris kan dat niet zo goed,die heeft dat als pup nooit geleerd. Met Iris kon je heerlijk rennen achter een balletje aan.

 

Lieve Britta ik hoor steeds dat het erg goed met je gaat en dat jij en je nieuwe baasje echte maatjes zijn. Wij zijn vreselijk trots op jou!! Jij was onze eerste hulphond. Toen we je kregen hadden we geen idee waar we aan waren begonnen (wij dachten dat we het wel wisten). Een hulphond opleiden is niet altijd gemakkelijk, maar een vreselijk mooi iets om te doen. In de laatste  weken dat jij bij ons was is Gietta bij ons gekomen en ik hoop dat er nog vele hulphonden zullen volgen. Toch zal jij altijd een speciaal plaatsje in ons hart hebben.Gewoon omdat je Britta bent, in onze ogen een super hond! Maar ook onze eerste hulphond in opleiding en daar hebben we zeker geen spijt van.

 

 

Een dikke knuffel van

                                  Hette en Diederika

                                                 Leonhard, Edgar en Mandy

                                                                             En natuurlijk de beestenbende